5 εύκολες και αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς με καφέ



Όλες μας γνωρίζουμε πως τα καλά προϊόντα περιποίησης, είτε προσώπου, είτε ακόμη και μαλλιών, είναι σχετικά ακριβά και γι'αυτό αποφεύγουμε να τα αγοράζουμε στη συχνότητα που θα θέλαμε. Οι περισσότερες γυναίκες πλέον ασχολούνται με την περιποίησή τους, χρησιμοποιώντας diy προϊόντα ομορφιάς, τα οποία φτιάχνουν μόνες τους στο σπίτι!


Τα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις σπιτικές θεραπείες ομορφιάς είναι πολλά, o καφές όμως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Οι κόκκοι του καφέ, ως γνωστόν, είναι πλούσιοι σε καφεΐνη η οποία μας τονώνει, αλλά και σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τι μπορείτε όμως να κάνετε με τον καφέ;

 

 

Σπιτικές θεραπείες ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε με καφέ


 

DIY απολεπιστικό σώματος



Η απολέπιση με τη χρήση της καφεΐνης βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς ξεπρήζει προσωρινά τα λιποκύτταρα. Για να κάνετε το δικό σας scrub, θα πρέπει να αναμείξετε σε ένα μπολάκι 1 φλιτζάνι από κατακάθι καφέ και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.


Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας, το οποίο είναι άκρως ενυδατικό και ανακατέψτε καλά. Με αυτό το μείγμα τώρα, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις και ισχυρή πίεση, αφού πρώτα βρέξετε το σώμα σας.

 


DIY απολεπιστική μάσκα προσώπου



Για να έχετε μια λαμπερή επιδερμίδα, θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι κατακάθι με 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη. Έπειτα, θα πρέπει να προσθέσετε 1 φλιτζάνι γάλα και να ανακατέψετε καλά μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή της κρέμας.


Το μόνο που μένει είναι να προσθέσετε και 1 κουταλιά της σούπας μέλι για να κάνετε τη μάσκα πιο ενυδατική. Καθαρίστε τώρα το πρόσωπό σας και τρίψτε το με το μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να το ξεπλύνετε.

 


DIY θεραπεία μαλλιών



Εδώ τώρα ο καφές μπορεί να τονώσει τη ρίζα των μαλλιών σας και να βοηθήσει να καταπολεμήσετε την τριχοφυΐα. Τη συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα.


Για να τη φτιάξετε, αναμείξτε μια χούφτα κατακάθι του καφέ με μια κουταλιά conditioner και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και κοντά στη ρίζα των μαλλιών. Αφήστε τη να δράσει για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας.

 


DIY λοσιόν προστασίας από ακτίνες UV



Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καφέ μειώνουν την ερυθρότητα του δέρματος και μας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.


Για να προστατέψετε λοιπόν το δέρμα σας, φτιάξτε ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ και αραιώστε τον με κρύο νερό, στη συνέχεια πάρτε ένα μαλακό πανί, βυθίστε το μέσα στο φλιτζάνι και ταμπονάρετε με αυτό την περιοχή που σας έχει κάψει ο ήλιος. Θα δείτε ότι θα δροσιστείτε και σιγά-σιγά θα φύγει το κάψιμο.

 


DIY θεραπεία για πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους



Η καφεΐνη μπορεί να εξαφανίσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μας, αλλά έχει και την ιδιότητα να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία ώστε να φεύγουν οι μαύροι κύκλοι.

Τι πρέπει να κάνετε; Να πάρετε δύο κομμάτια βαμβάκι και να τα βυθίσετε σε κρύο καφέ. Στη συνέχεια, στύψτε τα και τοποθετήστε τα πάνω στα κλειστά σας μάτια για 10 λεπτά. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας φορά.


Πηγή:
www.ediva.gr